Presentació
On ens pots trobar
Campanyes

GETE

Grup Ecologista de Tarragona i l'Ebre- Ecologistes en Acció

Campanyes per promoure la recollida selectiva de residus

 

 

Des del GETE-Ecologistes en Acció de Catalunya treballem actualment en dues campanyes diferents, les dues a municipis de les comarques del Tarragonès.

 

Campanya de comunicació del desplegament de la recollida de matèria orgànica als grans generadors i al nucli antic mitjançant el sistema del porta a porta.

A Torredembarra, per encàrrec de l'Ajuntament de la població, estem realitzant la campanya de comunicació pel desplegament de la recollida selectiva de la matèria orgànica als grans generadors de tot el terme municipal i per la recollida selectiva porta a porta de totes les fraccions en els carrers del nucli antic de la població.

La recollida porta a porta es du a terme en el nucli antic de Torredembarra, però la campanya de grans generadors inclou la totalitat de la població

El repartiment de material es fa amb un conjunt de monitors i monitores ambientals que recorren casa per casa tota l'àrea d'influència i a tots els establiments grans generadors, per lliurar informació directa i recollir les seves aportacions.

Per a consultar els resultats de la campanya clica aquí.

Si vols consultar més detalls sobre la campanya pots clicar aquí

 

Campanya de recollida selectiva de l'oli domèstic "Recicla l'oli de cuina"

 

Als municipis de Pallaresos, Pobla de Mafumet i Altafulla, en una acció promoguda pel Consell Comarcal del Tarragonès i que compta amb la participació de l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència de Residus de Catalunya, estem realitzant la distribució porta per porta del material necessari per poder reciclar l'oli domèstic que genera la ciutadania així com els consells per realitzar aquesta recollida de manera correcta.

La campanya recull, també, els resultats de la recollida d'oli ciutadà que es realitza a Torredembarra, on també hem realitzat l'estudi necessari per ampliar aquest servei als grans generadors la qual cosa ha provocat un increment espectacular de la quantitat d'oli reciclat.

Aquesta acció s'emmarca en un treball més ampli per disminuir la càrrega contaminant que arriba a les depuradores disminuint el seu consum energètic i augmentant així, la seva eficiència, la qual cosa pot permetre que l'aigua dels seus efluents arribi al medi ambient amb millors condicions, contribuint a aconseguir el bon estat ecològic de les aigües dels sistemes naturals, d'acord amb la Directiva Marc d'Aigües.

Per a més informació, clica aquí